Persbericht samenwerking Kaaslust en Mont Blanc Foods
Kaaslust en Mont Blanc Foods gaan samen de biologische markt bedienen.

10-09-2020

Kaaslust is al sinds 1975 een ambachtelijke producent van met name biologische kaas. Meester Kaasmaker Jan Craens is een autoriteit in zijn vak vindt het heerlijk om kwalitatief superieure en unieke kazen te maken.

Jan is in Veenhuizen (Drenthe) begonnen, een plaats die genomineerd is voor de Unesco Wereld Erfgoed lijst. Omringd door de groene weides van het prachtige Drentse platteland staat de kleine gerestaureerde zuivelfabriek van Kaaslust. Inmiddels is er naast het prachtige pand in Veenhuizen een nieuwe kaasmakerij vlakbij gerealiseerd, op het Ecomunitypark in Oosterwolde.

De kazen die Kaaslust maakt zijn net zo bijzonder als de plek waar ze geproduceerd worden. De kazen zitten vol verhalen. Over de herkomst van de melk waarvan ze gemaakt worden. Over de ambachtelijke bereiding. De eerlijke en heerlijke ingrediënten die worden toegevoegd. De liefde waarmee de kazen worden gekeerd tijdens het rijpen op houten planken. Zoals twee eeuwen geleden Generaal Johannes van den Bosch over zijn ‘koloniën van weldadigheid’ waakte, zo waken nu de kaasmeesters van Kaaslust over de kwaliteit en smaak van hun kazen. Het zijn de unieke en verrassende recepten van de kaasmeesters die Kaaslust kazen hun heerlijke smaak geven. Een smaak die maar met één woord treffend kan worden samengevat: weldadig!

Wekelijks komen mensen terug in de winkel van Kaaslust in Veenhuizen voor de heerlijke belegen geitenkaas met caramel korst in combinatie met Mont Blanc vijgenspread of de 7 maanden oude Jersey kaas gecombineerd met een potje vijg sinaasappelspread.

In zijn zoektocht naar een bredere distributie kwam Kaaslust dus logischerwijs al snel uit bij Mont Blanc Foods.

Mont Blanc Foods begon ooit met de exclusieve import van de Weissenhorner zuivel producten en daarna met een eigen lijn kaasbegeleiders. Inmiddels is het een groothandel met een volwaardig assortiment voor biologische winkels en kaas speciaalzaken.

Leo den Hamer en Hans van der Velde waren gelijk enthousiast. Leo zit net als Jan ook al zijn hele leven in de kaas en we had al langer het idee om harde kaas toe te voegen aan het assortiment. De smaak sensaties die we samen kunnen bieden zijn echt geweldig. Zelf is Leo groot fan van de Kaaslust blauwader kaas met kweepeer gelei.

Wij zijn inmiddels wel bekend als groot aanjager van beleving in de winkels en met deze samenwerking kunnen we ons nog beter profileren met onze proeverijen en is het doen van gecombineerde acties natuurlijk ook ideaal.

De samenwerking wordt afgetrapt met een rondleiding voor onze klanten en andere geïnteresseerden op maandag 28 september. Aanmelden kan via Kaaslust of door te mailen naar hans@montblancfoods.com

Mont Blanc Foods introduceert Italiaanse salami’s
“Al binnen een maand door de eerste pallet heen”

23-04-2020

Mont Blanc Foods, groothandel in biologische delicatessen, heeft in april een lijn salami’s van het Italiaanse familiebedrijf DelVecchio aan het assortiment toegevoegd.

Deze familie maakt sinds 1968 op ambachtelijke wijze heerlijke
salami in de buurt van San Marino. In deze regio waar de bergen en de zee elkaar ontmoeten vind je de biologische varkens van het Grigione ras uit San Leo. De smaakvolle en vooral sappige salumi die daarvan gemaakt wordt is nu verkrijgbaar in de smaken Classico, Venkel, Truffel, Pikant en San Giovese (wijn).

Meteen overtuigd 

Leo den Hamer vond de producent op de Nordic Organic Food Fair in Malmö, waar Mont Blanc Foods zelf met een stand stond. “Op zo’n beurs loop je natuurlijk altijd even rond op zoek naar nieuwe trends en producten. Deze salumi viel gelijk op. In eerste instantie door de mooie verpakking en daarna vooral door de heerlijke
smaken en de structuur. Ze zijn erg sappig en toch kun je ze als winkelier buiten de koeling bewaren. Ik was overtuigd. Uiteraard volgt daarna nog een gesprek over de prijs en de exclusiviteit voor de Nederlandse markt, maar daar waren we snel uit. Op de Biofach hebben we elkaar uiteindelijk de hand gegeven, dat mocht toen nog, en daarna zijn we begonnen.

Eerste pallet verkocht

In deze tijd van coronacrisis is het introduceren van een nieuw product toch anders, vertelt Leo. “Ik maakte me in eerste instantie nog wat zorgen, want in deze tijd kunnen onze klanten geen producten laten proeven. Dat is bij een nieuw product toch altijd wel belangrijk. Daarnaast zijn de salami’s groter dan normaal en daarmee hebben ze een hogere verkoop prijs per stuk. Omgerekend zijn ze per kilo niet duur, maar we vroegen ons af of de consument die vertaalslag zou maken.” Maar mede dankzij de gratis displays loopt de verkoop geweldig.

Enjoy Delicatessen

Bezoekadres
Kanaalstraat 15
9301 LP RODEN
kado@enjoy-delicatessen.nl
06 18 144 557

 

Openingstijden:
Momenteel zijn wij alleen op afspraak geopend

Volg ons op social media

© Mont Blanc Foods